Global Gap: Maak in jouw tussenjaar een reis rond de wereld!

Global Gap Wereldreis is een uitdagend programma van ongeveer 32 weken voor jongeren die een tussenjaar hebben genomen en een brede ervaring in het buitenland willen opdoen. Tijdens deze reis zal je vijf bestemmingen bezoeken binnen drie werelddelen en deelnemen aan twaalf projecten. Dankzij het Global Gap Wereldreis programma krijgen jongeren die een tussenjaar nemen de kans om op een bijzondere manier nieuwe culturen te ontdekken, te leren over de problemen en uitdagingen in de (derde) wereld en het belangrijkste, als vrijwilliger de helpende hand te bieden bij nuttige projecten binnen de lokale gemeenschappen.

Het Global Gap Wereldreis programma is speciaal ontwikkeld voor scholieren die na het beëindigen van de middelbare school, kiezen voor een tussenjaar voordat zij aan een vervolgstudie beginnen. Tijdens deze reis zal je eerst in Ghana een introductieweek volgen en daarna een week een sociaal project doen, om je goed voor te bereiden op de weken die volgen. Daarna zal je afreizen naar Zuid-Afrika, Peru, Nepal en Thailand om deel te nemen aan verschillende andere projecten. In elke bestemming wordt je als vrijwilligers opgevangen en begeleid door een lokaal team welke 24/7 voor je klaar staat. De projecten waar je aan gaat deelnemen geven je inzicht in verschillende onderwerpen die van belang zijn in ontwikkelingslanden. Denk hierbij aan onderdak, educatie, natuur & milieu en mensenrechten.

Het Global Gap Wereldreis programma

Aan het Global Gap Wereldreis programma kunnen minimaal 5 en maximaal 15 internationale vrijwilligers deelnemen. Het programma start elk jaar rond eind september en duurt tot ongeveer eind april. Dit is de globale planning:

Wat zijn de kosten van het Global Gap Wereldreis programma en wat is inbegrepen?

De bijdrage voor het totaalpakket van het Global Gap Wereldreis programma bedraagt €22.995,00. Dit is inclusief jouw verblijf en maaltijden, een uitgebreide reis- en ziektekosten verzekering, vervoer van en naar het vliegveld in elke bestemming en je kunt daarnaast 24 uur per dag terugvallen op ervaren lokale medewerkers voor hulp of ondersteuning. Bij deze prijs zijn ook alle vliegtickets inbegrepen vanaf Nederland of België, waaronder ook de tickets tijdens de winterstop en daarnaast verschillende uitstapjes en excursies in elke bestemming. Wil je graag deelnemen aan deze geweldige reis dan is het belangrijk dat je minimaal 3 maanden van te voren je inschrijving en betaling doet, zodat jouw vliegtickets op tijd kunnen worden geboekt.


Lees meer over de Global Gap wereldreis op de website van Projects Abroad.