Vrijwilligerswerk in het buitenland

Je inzetten voor vrijwilligerswerk is een ideale manier om je te oriƫnteren voor de toekomst en het kan je helpen bij het maken van een verdere studiekeuze. Doe je eerste werkervaring op en laat zo al je talenten zien. Vrijwilligerswerk is naast een nuttige vrijetijdsbesteding ook een unieke ervaring waarbij je niet alleen anderen helpt, maar waaruit je ook zelf groeit en kan leren. Het is een ideale manier om je onder te dompelen in een nieuwe cultuur en een hoop nieuwe mensen te leren kennen.

Je krijgt ongeacht welk project je doet, een hoop waardering terug. Vrijwilligerswerk is iets wat iedereen kan doen. Je hoeft geen ervaring te hebben om je steentje te kunnen bijdragen en voor iedereen is er wel een project dat aansluit bij zijn interesses. Staat jouw droom project hier toch niet tussen? Ontdek alle verschillende vrijwilligersprojecten van Projects Abroad en vind het project dat perfect bij jou past!

Sociaal project

Op een sociaal project werk je voornamelijk met kinderen in weeshuizen, opvangcentra of tehuizen voor kinderen met een beperking. Als vrijwilliger kan je leuke activiteiten organiseren voor de kinderen en samen plezier maken. Zo geef je hen de aandacht die ze vaak missen en door al de liefde die je geeft, help je ze aan een betere toekomst.

Sport project

Ben je zelf sportief aangelegd of blink je uit in een bepaalde sport? Dan is een sport project in het buitenland zeker iets voor jou! Breng kinderen samen door middel van sport en zorg voor de nodige afleiding en plezier. Je leert hen op deze manier ook waardevolle vaardigheden zoals teamwork en communicatie.

Dier en natuurbehoud project

Een dier en natuurbehoud project is ideaal voor alle dierenliefhebbers en voor iedereen die de natuur wil helpen beschermen. Je kan kiezen voor een dierenverzorging of dierengeneeskunde project waar je huisdieren of wilde dieren verzorgt en beschermt. Kies je voor een natuurbehoud project dan zet je je samen met de lokale bevolking in voor een beter milieu.

Lesgeef project

Het onderwijs in de meeste ontwikkelingslanden is niet vergelijkbaar met het onderwijs hier. Goed onderwijs is nodig voor de ontwikkeling van een kind. Jij kan aan deze ontwikkeling bijdragen door deel te nemen aan een lesgeef project. Je geeft Engelse les of een ander vak waar nood aan is en in ruil, krijg je enthousiaste leerlingen die een betere kans krijgen voor de toekomst.

Gezondheidszorg project

Ben je van plan om na je middelbare opleiding geneeskunde, verpleegkunde of fysiotherapie te gaan studeren? Dan is vrijwilligerswerk op een medisch project hiervoor een perfecte voorbereiding. Je kan je eerste medische ervaring opdoen door mee te kijken met de lokale artsen en verpleegkundigen en misschien zelfs te assisteren bij operaties of bevallingen. Je zal als vrijwilliger ongetwijfeld een waardevolle bijdrage kunnen leveren.

Bouw project

Bouw als vrijwilliger mee op een bouwproject in het buitenland en verbeter zo de leefomstandigheden van de lokale bevolking. Help bij het opknappen van huizen of scholen, of werk mee aan de wederopbouw van gebouwen die verwoest zijn door natuurrampen zoals na de hevige aardbeving in Nepal. Samen met de lokale bevolking draag je je steentje bij aan een betere leefomgeving en onderga je een volledige culturele onderdompeling.